Muziek

Onze leerlingen blijken over veel talenten te beschikken, zodat we regelmatig mogen genieten van verrassende voorstellingen, wedstrijden en uitvoeringen. Leerlingen kunnen volop oefenen in onze prachtige aula, in het muzieklokaal en in de geluiddichte studio’s. Leerlingen hebben de keus en kunnen door middel van audities hun talenten de kans geven.

Geniet van de opnames van optredens op het Vossius Gymnasium, verzameld door Abel Nijkerk in SoundCloud. 

Vossius Bigband

In de Vossius Bigband zitten leerlingen uit alle leerjaren van het Vossius. De band  staat onder de bezielende  leiding van saxofonist, fluitist en arrangeur Gerrit Jan Binkhorst. Met een kopersectie, een saxsectie, een houtsectie en een uitgebreide ritmesectie met conga’s, bongo’s, timbales, drums, bas, gitaar en piano speelt de bigband een dansbare mix van jazzstijlen met Afro-Cubaanse invloeden, Noord-Amerikaanse bigband jazz en funky grooves.

De band speelt in ieder geval op het kerstconcert, het Café Chantant en het “Triple Date concert” samen met het Schoolorkest en de Vossius Vocals. Onlangs deed de bigband mee aan het Prinses Christina Concours in het Bimhuis.

Elk jaar is er plaats voor nieuwe - al wat gevorderde - muzikanten, die noten of akkoordenschema’s kunnen lezen en voor percussionisten met een behoorlijke techniek en een goed geheugen.

Elke woensdag 16.00-17.30 uur is er repetitie van de Vossius Latinjazz Bigband.

Vossius Latin Bigband

Vossius Vocals

Onder leiding van zangeres Rebecca Lobry  zingt het koor een mix van jazz, close harmony, latin, soul, blues en pop. Er wordt gewerkt aan stemvorming, stemtechniek en swingfeel. Het koor bestaat uit ruim 20 leerlingen uit alle leerjaren van het Vossius. Nieuwe koorleden moeten auditie doen. Het koor zingt op het kerstconcert, het Café Chantant, de diplomauitreiking, het “Triple Date concert” en het doet dit jaar ook mee aan de toneelproductie.

Het koor heeft een vaste pianist, bij optredens aangevuld met een bassist en een drummer.

Elke woensdag 16.00-17.30 uur wordt er gerepeteerd.

Vossius Vocals

Het Schoolorkest

Het schoolorkest is een symfonieorkest dat zich uitsluitend richt op klassiek repertoire. Het orkest staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Coen Stuit, die de muziek aanpast aan de bezetting en soms zelf arrangementen maakt. Elk jaar speelt het schoolorkest in ieder geval op ons kerstconcert, het “Triple Date Concert” en in het Concertgebouw tijdens het Orkestival’, het festival dat door leden van de oudervereniging van het Vossius Gymnasium georganiseerd wordt.

Ieder jaar is er plaats voor nieuwe orkestleden (na auditie) en gaat het orkest in oktober op repetitieweekend naar Austerlitz.

Elke vrijdag 15.00-17.00 uur repeteert het Vossius Schoolorkest.

Klik hier voor het schitterende tuttistuk van het Orkestival 2016

Schoolorkest